Mikä ihmeen avioliittokoulu?

Oulussa järjestetään tänä kesänä kaksi avioliittokoulua avioon aikoville. Avioliittokoulut pidetään 18.5. klo. 10-16 Oulujoen srk:n pappilassa sekä 31.8. Lämsäjärven leirikeskuksessa. Ensimmäinen avioliittokoulu pidettiin Oulussa vuonna 2015. Avioliittokoulu on suunnattu erityisesti kesän, syksyn sekä talven aikana naimisiin meneville vihkipareille. Vastaan tässä blogissa joihinkin kysymyksiin joita monet ovat esittäneet minulle vuosien varrella.

Miksi pitäisi tulla? Meillä ei ole mitään ongelmia!

On erittäin arvokasta, että pariskunnat kokevat suhteensa toimivaksi. Avioliittokoulun tehtävänä ei olekaan olla ratkomassa parisuhteiden umpisolmuja ja kriisejä. Tässä työssä parhain tuki on monesti seurakuntien järjestämä perheneuvonta.
Avioliittokoulussa olennaisin anti liittyy siihen, että rennossa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä voi yhdessä rakkaansa kanssa jutustella keskeisistä parisuhteen huoltamisen teemoista. Avioliittokoulun keskeisin sisältö on siis siinä, että pariskunta itse keskustelee valmiiden tukikysymysten avulla rakkauden huoltamisesta. (parityöskentelyä) Tämä työskentely on tuonut kaikille pariskunnille rakkautta vahvistavan kokemuksen! Rento ilmapiiri luo myös pohjan koko ryhmässä keskusteluun sitä kautta vertaistukeen.

Minä en kyllä puhu kenellekään omista suhdeasioista!

Avioliittokoulun pääanti liittyy siihen mitä parityöskentelyn aikana keskustellaan. Parisuhdeasioista puhuminen on kyllä todella tärkeää suhteen elinvoiman kannalta. Päivän aikana tehdään todella arvokkaita löytöjä liittyen erityisesti vuorovaikutuksen kysymyksiin. Kenenkään ei tarvitse puhua ryhmässä yhtään enempää kuin itse haluaa. Päivän aikana ei tarvitse kenenkään pelätä, että tulee tentatuksi tai painostetuksi! 

Mitä palautetta avioliittokoulusta on tullut?

Joka kerta keräämme pariskunnilta palauteen. Palautetta annetaan sekä yksilönä että pariskunnittain. Tässä yleisimpiä poimintoja palautteista:

”Rento ilmapiiri” ”Maksuton koulutus!” ”Luennot olivat asiantuntevia” ”Mukavat ohjaajat” ”Keskustelukysymykset olivat hyviä” ”Keskustelut ryhmässä loivat uusia ja tärkeitä näkökulmia” ”Tämän toiminnan soisi olevan kaikille pakollista :)”

Avioliittokoulun ohjaaja, Jukka Joensuu